Femke van Rijthoven

Femke van Rijthoven werkt sinds september 2021 bij Stichting Studeren en Werken Op Maat. Zij zet zich in voor het project de SWOM Academie. Hierin is haar rol divers bekleed. Enerzijds als coach/begeleider van de Young Professionals en anderzijds het helpen vormgeven van het project als projectmedewerker.

Femke heeft Culturele en Maatschappelijke Vorming gestudeerd, een studie in de richting maatschappelijke betrokkenheid. Gericht op mensen die zich afgesloten voelen van de maatschappij weer een plekje terug te geven in de samenleving. Dit door naar ze te luisteren, motiveren en begeleiden. Bijvoorbeeld door het organiseren van (buurt) activiteiten.

De jaren ervoor heeft Femke gewerkt in de gehandicaptenzorg als begeleider op een activiteitencentrum en daarna als persoonlijk begeleider in een zorgbakkerij. Het meest interessant hieraan vond zij om een medewerker vaardigheden op maat aan te leren. Hierbij werd zij voornamelijk enthousiast van de kleine succesjes die werden behaald.

"Stichting Studeren en Werken Op Maat ervaar ik als een warm bad. De oprechte interesse in de ander en werken vanuit het hart is wat mij voornamelijk aanspreekt en trots lid maakt van het team. Een veilige omgeving waarbij de talentontwikkeling op maat hoog in het vaandel staat, maakt mij ontzettend enthousiast. Iedereen verdiend de kans om in zijn kracht te kunnen staan en niks is mooiers dan daar een steentje aan te mogen bijdragen."

Femke

Bart de Bart startte SWOM

Stichting Studeren & Werken Op Maat is opgericht in 2012 door Bart de Bart en inmiddels uitgegroeid tot een professionele maatschappelijke organisatie met 30 medewerkers. We hebben tot nu toe 1100 Young Professionals begeleid naar werk bij 90 partnerorganisaties. Doordat Bart te vroeg geboren is, heeft hij een slecht immuun systeem, kwetsbare longen en is hij veel ziek geweest. Zodoende heeft hij veel school gemist. Maar dankzij zijn niet aflatende enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft hij de lange weg afgelegd van het leerwegondersteunend onderwijs tot aan een universitaire opleiding. Daar ontdekte Bart zelf hoe lastig het kan zijn voor Young Professionals met een arbeidsbeperking om te studeren en een baan te vinden.

“Ik merkte dat hoe verder ik in mijn opleidingen kwam, hoe minder hulp er was. Na de middelbare school is er voor hoger opgeleide jongeren met een arbeidsbeperking weinig geregeld.”

Bart de Bart

Ons team

Jongeren die dankzij het traject bij SWOM een baan hebben gevonden en beter grip hebben op hun leven, kunnen zich inzetten voor “starters” bij SWOM. Omdat ze zelf precies weten waar je doorheen gaat en welke lastige situaties je tegenkomt, weten zij als geen ander hoe je je voelt en waar je behoefte aan hebt. Het jongeren bestuur organiseert evenementen en bijeenkomsten en is een klankbord voor het dagelijks bestuur van SWOM.

Meer informatie

Studeren & Werken op Maat bestuur

Young Professional bestuur


Infodesk

Bel ons vrijblijvend met je vragen. 070-2042299
Bereikbaar: maandag tot en met vrijdag - 9.00 uur tot 17.00 uur

info@studerenenwerkenopmaat.org

Meer informatie

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group