Adviesdesk Hybride Werken

De Adviesdesk Hybride Werken - Hoe gaat het nu eigenlijk echt met je?

Welkom bij de adviesdesk hybride werken van Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM). Heb jij als Young Professional of werkgever vragen over het creëren van een gezonde werksituatie? Ben je op zoek naar een balans tussen thuis werk en werken op kantoor? Of heb je te maken met mentale problemen of een psychische kwetsbaarheid? Dit zijn veelvoorkomende vragen in deze tijd. Wij helpen je graag verder! Bij de Adviesdesk kun je terecht met vragen, persoonlijk advies en coaching. Ook voor het opdoen van kennis en ervaringen ben je hier op het juiste adres. Lees de handreiking of bekijk de SWOM TV, zoals onderstaande video met 'Bart over het hybride werken in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid'.  

Hoe kunnen wij jou helpen met vragen waar jij nu mee zit? Bekijk het aanbod hier.

Neem contact op met de Adviesdek Hybride Werken. De informatielijn is bereikbaar van ma t/m vr tussen 9.00 en 17.00.

  • Telefonisch via 070-204 2299: De coaches helpen jou tijdens kantooruren graag verder met praktische vragen, vertellen jou meer over ons aanbod of bieden een luisterend oor wanneer jij problemen ervaart.
  • Chatfunctie via 06-83552590 Voor vragen kun je gedurende kantooruren terecht via onze whatsapp chat. Stel jouw vraag op het gebied van hybride werk of psychische kwetsbaarheid. Onze coaches helpen jou zo spoedig mogelijk verder. 
  • Mail naar hybridewerken@studerenenwerkenopmaat.org: Stuur jouw vraag via de mail. Onze coaches zullen jouw hulpvraag beantwoorden of indien wenselijk telefonisch contact met jou opnemen. 

 

Telefoon                         

 

Over de Adviesdesk Hybride Werken

De pandemie heeft ook enorme veranderingen teweeggebracht in ons privé en werkende leven. Eén van de grote kansen en tegelijkertijd uitdagingen waar we voor staan, is het creëren van een gezonde werkbalans. Een urgente vraag die inherent is aan de combinatie van locatie- en tijd onafhankelijk werken, oftewel hybride werken.

Afgelopen tijd heeft werkend Nederland laten zien hoeveel er mogelijk is wanneer het erop aankomt. We hebben ons aangepast en het onmogelijke mogelijk gemaakt. Veel mensen hebben veranderingen aangebracht in hoe, wanneer en waar te werken. Met voor sommige mensen voordelige gevolgen, zoals meer flexibiliteit en meer eigen keuze. Toch was het ook een zware tijd. Veel professionals hebben te maken gehad of hebben nog steeds te maken met mentale klachten. Soms is dit zichtbaar, maar vaak ook onzichtbaar voor de buitenwereld. Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) geeft antwoord op vragen, coacht, geeft advies en deelt kennis. Voor zowel de werknemer met mentale klachten, als voor de werkgever die op zoek is naar de juiste ondersteuning in hybride werken. Met als doel: De gezonde hybride werkplek creëren.

Partner

De Adviesdesk Hybride Werken is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 

Veel gestelde vragen

Hybride werken is een combinatie van verschillende vormen van tijd- en plaats onafhankelijk werk. Hybride werken is echter een zeer breed begrip en heeft daarnaast invloed op diverse aspecten van het individu, teams, de organisatie en stakeholders. 

De corona crisis heeft een grote impact op ons leven en heeft geleid tot belangrijke veranderingen in onze dagelijkse patronen en manier van werken. Een van de grootste veranderingen op het werkgebied is een enorme toename van thuiswerken. Sinds de intelligente lockdown in het voorjaar van 2020 werken veel mensen thuis. Dit is een grote uitdaging, maar levert ook veel voordelen op. De verwachting is dat veel organisaties in de toekomst hybride willen blijven werken.

De vraag naar ondersteuning rondom hybride werken is groot. Voor werkgevers en werknemers heeft het hybride werken gevolgen, zowel positief als negatief. De positieve gevolgen bieden perspectief voor hybride werken in de toekomst. De negatieve gevolgen, zoals de stijging van mentale problematiek, vragen om een urgente oplossing. SWOM heeft daarom in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Adviesdesk Hybride Werken opgericht om de werkgever en werknemer te ondersteunen.

De adviesdesk is voor Young Professional met vragen rondom hybride werken, de werk- privé balans en een psychische kwetsbaarheid. Daarnaast is de adviesdesk er ook voor werkgevers die ondersteuning willen rondom werkgeverschap op het gebied van hybride werken.

SWOM informeert, adviseert, ondersteunt en faciliteert. Het actuele aanbod van de adviesdesk is als hier te vinden.

In de basis ligt de focus op de volgende aspecten:

  • Informeren: vragen kunnen worden gesteld bij de adviesdesk via de informatielijn (telefonisch, whatsapp of mail). Ook delen we kennis, ervaringen en tips via de SWOM TV an SWOM app.  
  • Coaching: de Young Professionals met een arbeidsbeperking en werkgevers bij SWOM kunnen hulp krijgen van jobcoaches in de zoektocht naar werk en in de ondersteuning gedurende de werkperiode. Coaches ondersteunen ook in thema's rondom hybride werken. 
  • Verbinding: SWOM focust zich op de verbinding tussen Young Professionals, onder andere door het organiseren van seminars en events. Ook organiseren wij events en seminars voor werkgevers. En slaan we tot slot ook de brug tussen Young Professionals en werkgevers. 

De Adviesdesk is mogelijk gemaakt door onze partner, het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid.
Vanuit de overheid ligt een grote focus op het ondersteunen en faciliteren van gezond en veilig thuiswerken tijdens de coronacrisis, maar ook in de toekomst. Door middel van de Adviesdesk kan SWOM Young Professionals met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen en werkgevers ondersteunen in het werkgeverschap op het gebied van hybride werken. Dit project is een gesubsidieerd project vanuit het Ministerie. 

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group