Iris Flipsen

Mijn naam is Iris Flipsen en ik neem sinds januari 2021 de rol van secretaris op me in het YP-bestuur van Stichting SWOM. Mijn motivatie om deel te nemen komt vanuit het stuk belangenbehartiging dat SWOM doet voor de doelgroep hoogopgeleiden met een beperking. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe ‘onzichtbaar’ deze beperking vaak is voor de buitenwereld en hoe lastig het is om een stukje begrip en aanpassing te vinden op de werkvloer, zonder de begeleiding vanuit SWOM. Daarnaast sprak het stukje positiviteit wat ik waarnam na een interessante online Swingo me ook erg aan. Dit is mijn eerste bestuurservaring als secretaris en ik kijk er erg naar uit.

Tijdens mijn studie Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen kwam mijn ‘beperking’ naar boven: ASS, voorheen Asperger. Voor mijn directe omgeving ‘was ik gewoon zo’. Voor mijzelf ook, wat wellicht ook een kern van het probleem raakt: hoe leg je het verschil uit?

Dankzij SWOM heb ik nu een begripvolle en fijne werkplek gevonden en ben ik recent verbonden aan het People Managament Center van Tilburg University.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met biologisch moestuinieren, mijn twee prachtige katten, Tai-Chi en mijn voorliefde voor paarden.

En mijn motto? Dat is altijd geweest: ‘Er is altijd een pad, het moet alleen nog gelopen worden.’

 

Iris

Bart de Bart startte SWOM

Stichting Studeren & Werken Op Maat is opgericht in 2012 door Bart de Bart en inmiddels uitgegroeid tot een professionele maatschappelijke organisatie met 30 medewerkers. We hebben tot nu toe 1100 Young Professionals begeleid naar werk bij 90 partnerorganisaties. Doordat Bart te vroeg geboren is, heeft hij een slecht immuun systeem, kwetsbare longen en is hij veel ziek geweest. Zodoende heeft hij veel school gemist. Maar dankzij zijn niet aflatende enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft hij de lange weg afgelegd van het leerwegondersteunend onderwijs tot aan een universitaire opleiding. Daar ontdekte Bart zelf hoe lastig het kan zijn voor Young Professionals met een arbeidsbeperking om te studeren en een baan te vinden.

“Ik merkte dat hoe verder ik in mijn opleidingen kwam, hoe minder hulp er was. Na de middelbare school is er voor hoger opgeleide jongeren met een arbeidsbeperking weinig geregeld.”

Bart de Bart

Ons team

Jongeren die dankzij het traject bij SWOM een baan hebben gevonden en beter grip hebben op hun leven, kunnen zich inzetten voor “starters” bij SWOM. Omdat ze zelf precies weten waar je doorheen gaat en welke lastige situaties je tegenkomt, weten zij als geen ander hoe je je voelt en waar je behoefte aan hebt. Het jongeren bestuur organiseert evenementen en bijeenkomsten en is een klankbord voor het dagelijks bestuur van SWOM.

Meer informatie

Studeren & Werken op Maat bestuur

Young Professional bestuur


Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group