Voorbeeldvacature: Juridisch medewerker

Voorbeeldvacature: Juridisch medewerker

Stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM) heeft als doel Young Professionals met een arbeidsbeperking op weg te helpen naar een succesvolle duurzame baan op niveau. Jaarlijks begeleiden wij ruim 200 Young Professionals naar een stage, traineeship of duurzame functie bij een van onze 85 toonaangevende partnerorganisaties. Zo hebben we de afgelopen 8 jaar al 950 starters op de arbeidsmarkt geplaatst en op weg geholpen naar een zelfstandig leven. Hierbij delen we graag een voorbeeld van de vacatures die regelmatig door onze partners beschikbaar worden gesteld. 
 
Passen jouw interesses en vaardigheden bij dit profiel en sta jij geregistreerd in het doelgroepenregister of heb je hier interesse in? Dan kom je in aanmerking voor de vacature! Via onze partners hebben wij nog meer verschillende duurzame werkplekken beschikbaar. Mocht je hier interesse in hebben, meld je dan aan via onze website. Ons team Instroom neemt contact met je op voor een intakegesprek. 
 
Vacature - Juridisch medewerker
 
Juridische functies variëren in hun complexiteit en verantwoordelijkheden. Zo zijn er functies  van ondersteunende aard (juridisch ondersteunend medewerker, paralegal), en op hoger niveau bijvoorbeeld junior juridisch medewerker of jurist. Het takenpakket van een ondersteunende functie is voornamelijk gericht op administratie en het zorg dragen voor een correcte documentatie, zodat het rechtsproces spoedig verloopt. Mogelijk voer je ook secretariële taken uit zoals agendabeheer of inkomende telefonie. Maar ook meer inhoudelijke taken kunnen tot je takenpakket behoren, zoals het verzamelen van relevante jurisprudentie of het vormgeven van een proces verbaal. Op een hoger niveau, bijvoorbeeld juridisch adviseur of jurist, behartig jij de juridische belangen van de betrokken cliënten en draag je bij aan een goede uitkomst van een rechtsproces. Ook stel je processtukken op, bepleit je zaken bij de rechter en correspondeer je met gerechtelijke instanties.
 
Vereisten 
 
Voor ondersteunende juridische functies wordt vaak minimaal een hbo opleiding in de richting van het recht of juridische dienstverlening verwacht. Voor functies als juridisch adviseur of jurist, is dit minimaal een wo opleiding (bijvoorbeeld Nederlands Recht, Jeugdrecht, Strafrecht). Bij juridische vacatures komen bepaalde vaardigheden vaak terug: secuur werken, analytisch vermogen, ervaring met of affiniteit voor bepaalde administratieve systemen, zelfstandig en in teamverband kunnen werken, goede communicatieve vaardigheden, resultaatgerichtheid.
 
Aanmelden en contact
 
Vragen? Neem contact op met onze Informatiedesk door te bellen (070-2042299) of te mailen (instroom@studerenenwerkenopmaat.org).
Bekijk op onze website ook een overzicht van onze partners: www.studerenenwerkenopmaat.org/partners

 

Heb je interesse? Meld je online aan of neem contact op met de Infodesk.

Aanmelden

Infodesk

Bel ons vrijblijvend met je vragen. 070-2042299
Bereikbaar: maandag tot en met vrijdag - 9.00 uur tot 17.00 uur

info@studerenenwerkenopmaat.org

Meer informatie

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group