Nieuwsbrief SWOM 2019 - editie 1

Nieuwsbrief SWOM 2019 - editie 1

 

Nieuwsbrief Stichting Studeren & Werken Op Maat

Jaargang 2019 Editie 1

Nieuw pand

 

In de eerste week van maart zijn wij als organisatie verhuisd naar een nieuw pand. Het SER-gebouw hebben wij achter ons gelaten en op dit moment zijn wij gevestigd in een prachtig gerenoveerd pand aan de Lange Voorhout 58B. Dit pand bevindt zich midden in het centrum van Den Haag. Dit pand biedt ons veel ruimte om te vergaderen, gesprekken te voeren en trainingen te geven. Wij zijn daarom erg blij met onze nieuwe locatie.

Deze mooie plek is mede mogelijk gemaakt door de Geste Groep Vastgoed BV en Gregory Stevers die ons ruimte geeft om onze stichting verder te laten groeien.

Onderstaand een aantal afbeeldingen die een impressie geven van onze nieuwe werkplek.

Successen 2018

 


In het afgelopen jaar hebben wij als stichting weer talloze Young Professionals mogen ontmoeten en helpen begeleiden op weg naar een duurzame baan. In 2018 mochten er maar liefst 76 Young Professionals starten in een nieuwe baan bij één van onze partners. Wij zijn ontzettend blij met deze prestatie en hopen in 2019 weer vele Young Professionals te coachen en begeleiden naar een nieuwe functie.

Kick-off evenement Jongerenbestuur

 

Het jongerenbestuur is opgericht door enthousiaste Young Professionals, die door Stichting SWOM een passende baan hebben gevonden op de arbeidsmarkt. De missie van het jongerenbestuur is het behartigen van belangen, het vormgeven van een platform en creëren van een professioneel netwerk. Door het organiseren van evenementen, workshops en maandelijkse borrels zet het jongerenbestuur zich in tot het verwezenlijken van deze missie.

Met het jongerenbestuur willen wij een netwerk bouwen door en voor Young Professionals met een arbeidsbeperking.

Op donderdag 21 maart organiseerde het jongerenbestuur een kick-off bijeenkomst, oftewel het eerste evenement van het jongerenbestuur van dit jaar. Op dit evenement hebben de bestuursleden zichzelf kort voorgesteld en toegelicht wat zij met het bestuur willen bereiken. Daarnaast werd de mogelijkheid geboden voor de leden om hun ideeën te geven. Na afloop was er tijd voor veel gezelligheid in de vorm van een borrel, waarin de Young Professionals elkaar beter konden leren kennen.

Onze nieuwe collega Rosalie

 

Sinds december 2018 ben ik werkzaam bij Stichting Studeren en Werken op Maat, daarom stel ik mijzelf graag even voor.

Mijn naam is Rosalie Versloot, ik ben 27 jaar oud en woon in Maassluis. Ik heb de functie van Coach/Begeleider wat betekent dat ik jobcoach ben voor een aantal van onze Young Professionals maar contactpersoon en aanspreekpunt voor diverse partner organisaties. Ik heb in Utrecht de bachelor Psychologie en de master Sociale Psychologie gevolgd. Sociale Psychologie gaat voornamelijk over de invloed van sociale interacties op het gedrag van mensen. Onderwerpen zoals zelfbeeld en zelfwaardering, gedragsverandering en groepsdynamiek spreken mij dan ook erg aan!

Na mij afstuderen ben ik gaan werken bij een groter verzekeraar. Hoewel verzekeren ver af lijkt te staan van psychologie heb ik mij de afgelopen jaren steeds meer bezig kunnen houden met psychologische onderwerpen en coachen. In december 2018 heb ik de overstap kunnen maken naar SWOM. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu op een hele zichtbare manier mijn steentje kan bijdragen aan de maatschappij, wat ik erg gaaf vind.

Als coach vind ik het vooral belangrijk dat anderen zich gehoord en begrepen voelen, maar hou ik ook graag een spiegel voor. Waar ik blij van word is het kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en groei van anderen. In de rol van Coach/Begeleider kan ik hier op veel verschillende manieren handen en voeten aan geven!

 

UWV cliëntenraden

 

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft in de landelijke en regionale UWV cliëntenraden een zetel en vertegenwoordigt daar haar achterban, die uitkeringsgerechtigd en/of werkzoekend is.

Op dit moment staat er een aantal vacatures open bij de regionale cliëntenraad Limburg, Brabant & Zeeland en Noord-Holland. Deze zetels zijn per direct beschikbaar en kan worden opgevuld tot 11 september 2019.

Om deze vacature in te vullen is de VCP op zoek naar personen die:

    • Cliënt zijn van het UWV, m.a.w. een uitkering van het UWV ontvangen of als werkzoekende ingeschreven staan bij het UWV Werkbedrijf, en;

 

  • Lid zijn van een bij de VCP aangesloten organisatie c.q. de VCP-uitgangspunten onderschrijven.

Rol UWV-cliëntenraad
Binnen het UWV bestaan verschillende cliëntenraden, een landelijke centrale cliëntenraad en meerdere regionale cliëntenraden. Deze cliëntenraden zijn een afvaardiging van alle klanten van het UWV. De afvaardiging bestaat uit leden van verschillende belangenorganisaties zoals vakbonden, patiënten- en cliëntenorganisaties. De UWV-cliëntenraad evalueert de dienstverlening en probeert de uitvoering en kwaliteit hiervan te verbeteren. Ook heeft de cliëntenraad een adviserende en signalerende rol. Dit gebeurt gevraagd, maar ook ongevraagd.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het bespreken van de dienstverlening van het UWV. Dit gaat bijvoorbeeld over de behandeling van cliënten door het UWV, maar ook de afhandeling van klachten, de betaling van uitkering en bespreken van de keuringen. Ook kijkt de cliëntenraad naar de communicatie van het UWV naar cliënten. Ook kan de cliëntenraad te allen tijde verbetervoorstellen en adviezen aan het UWV geven. Het werk kost gemiddeld één dag per week en bestaat voornamelijk uit het voorbereiden van bijeenkomsten (inlezen, oriëntatie), vergaderen en reizen. Ook is er de mogelijkheid om bepaalde trainingen te volgen. Er is daarnaast vanuit het UWV een kleine onkostenvergoeding beschikbaar. Bovendien kunnen werkzoekenden hun netwerk hiermee uitbreiden. De zittingsduur is vier jaar.

Stichting Studeren & Werken Op Maat is lid van de VCP. Mocht je interesse hebben stuur dan een mailtje naar wouter@studerenenwerkenopmaat.org. Bij de reactie het verzoek om een korte motivatie en CV mee te sturen.

 

Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group