Nieuwsbrief SWOM voor YP's- 2020 editie 2

Nieuwsbrief SWOM voor YP's- 2020 editie 2

 

Nieuwsbrief Stichting Studeren & Werken Op Maat Jaargang 2020 Editie 2
View this email in your browser

Beste Young Professional,

Met veel plezier sturen wij hierbij de tweede nieuwsbrief van Stichting Studeren & Werken Op Maat van 2020. Met deze nieuwsbrief nemen wij je mee in de stichtingsactiviteiten. Zo hebben we twee nieuwe werknemers mogen verwelkomen, is er een nieuwe #SWOMTV aflevering en blikken we terug op de SWOM IT UP Challenge. Klik op View this email in your browser voor een optimale weergave van deze nieuwsbrief.

Heb je ideeën of vragen? Je kan deze mailen naar  
nieuwsbrief@studerenenwerkenopmaat.org

We stellen jouw reactie op prijs! 

 

  • Update Buddyproject
  • Terugblik: SWOM IT UP! Challenge
  • Een nieuwe aflevering van #SWOMTV
  • Pubquiz!
  • Introductie Leonie & Rianne
  • Deelname aan onderzoek

Nog steeds zetten Young Professionals die door SWOM zijn begeleid naar werk, zich in als buddy om hun ervaringen te delen over hoe het is om te leven (en werken) met een arbeidsbeperking. De afgelopen maanden stonden in het teken van 1-op-1, digitaal buddycontact. Mooie gesprekken worden gevoerd over onder andere (de zoektocht naar) werk, de stap naar een nieuwe woning en het ontmoeten van nieuwe mensen. 

De buddybijeenkomsten zijn tot nader order uitgesteld in verband met covid-19. Wel willen wij nog meer Young Professionals de kans geven om zich te gaan inzetten als SWOM-buddy door deel te nemen aan een nieuwe trainingsronde per 17 juli. Dus zie jij het zitten om jouw ervaringen te delen en een ander verder te helpen? Of: zou jij graag met een buddy in gesprek gaan om te leren van zijn of haar ervaringen?

Vraag hiernaar bij jouw coach of neem contact op met onze collega Angela Vollebregt door te bellen of appen naar 06-81220486 of te mailen naar angela@studerenenwerkenopmaat.org

In de afgelopen weken hebben wij van Young Professionals te horen gekregen dat zij meer in contact willen zijn met elkaar. Daar deden we graag iets mee! De SWOM it up! Challenge heeft Young Professionals uitgedaagd om nieuwe mensen te leren kennen door mee te praten via appgroepen en samen dagchallenges te bedenken en aan te gaan. Dit om zelf een leuke tijd te hebben, en om iets voor een ander te kunnen betekenen. 

Challenges zijn bijvoorbeeld: stuur een kaartje, geef een compliment aan iemand die dat verdient, bak iets voor een ander of deel jouw ervaring over (de zoektocht naar) werk. We hopen dat er nog vele challenges bij komen voor Young Professionals die ook nieuwe mensen willen leren kennen en het zien zitten om zich in te zetten voor een ander.

Is dit ook iets voor jou? Laat het dan vooral even weten aan onze collega Lobke via een e-mail naar  lobke@studerenenwerkenopmaat.org of door berichtje te sturen naar 06-83552590. 

                         


 
Zoom, Microsoft Teams, Skype… In deze tijd spreken we onze collega's, klanten, familie en vrienden steeds meer online via videocalls. In deze aflevering van #SWOMTV geven onze coach Rosalie en Young Professional Lidia tips over hoe jij je videocalls goed kunt inrichten, zodat je deze op een gezonde en productieve manier kunt inzetten. Heb jij zelf nog aanvullende tips? Deel ze met ons via onze social media kanalen of via nieuwsbrief@studerenenwerkenopmaat.org! 
 
 
 


Het team van Stichting SWOM is versterkt door twee nieuwe medewerkers. Graag stellen we hen aan jullie voor!


Leonie
Mijn naam is Leonie, ik ben 22 jaar en woon in Gouda. Sinds juni werk ik bij SWOM als projectmedewerker instroom en begeleid ik kandidaten tijdens het voortraject. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog en heb ik me gespecialiseerd in coaching en inclusie van mensen met een beperking. In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden, doe ik vrijwilligerswerk bij onder andere een scoutingvereniging en speel ik keyboard. 

Ik vind het heel mooi deel uit te mogen maken van SWOM en Young Professionals te begeleiden bij hun zoektocht naar een passende functie. Op die manier kunnen zij bijdragen aan de maatschappij en onafhankelijk worden. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin binnen het team en hoop ik snel weer alle collega’s in het echt te kunnen zien en niet alleen op een beeldscherm!
 


Rianne

Mijn naam is Rianne Kes, 28 jaar en ik woon in Den Haag. Sinds mei ben ik bij SWOM gestart in de functie van Bestuurssecretaris & Adviseur Public Affairs. In deze rol houd ik me onder andere bezig met lobby, politieke monitoring en ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en beleid. Ik heb Rechtsgeleerdheid gestudeerd in Amsterdam, met als afstudeerrichting Arbeidsrecht. 

Tijdens mijn studie vond ik onderwerpen als arbeidsmarkt, pensioen en arbeidsongeschiktheid interessant. In die richting heb ik daarna ook werkervaring opgedaan, onder andere bij de Sociaal-Economische Raad als beleidsmedewerker en later als beleidsadviseur duurzame inzetbaarheid bij Nationale-Nederlanden. In deze laatste functie lag de nadruk van mijn werk ook op lobby en politieke ontwikkelingen. Dat vond ik zo leuk dat ik er meer mee wilde doen. Bij SWOM heb ik de ideale combinatie gevonden van deze interesses, en een heel mooi maatschappelijk doel wat we met zijn allen nastreven: een inclusieve arbeidsmarkt. Ik ga daar dan ook met veel plezier mee aan de slag! 
Het Young Professional bestuur van SWOM nodigt je uit voor een online pubquiz op vrijdag 28 augustus om 17.00 uur. Je kunt vragen over verschillende onderwerpen verwachten – dus ook niet werkgerelateerde dingen, zoals je muziekkennis!

Ook is er een leuke prijs voor de winnaar. De pubquiz is digitaal, dus je hoeft de deur niet uit. Geen gedoe met mondkapjes in het openbaar vervoer.
Wil je meedoen? Meld je vóór woensdag 26 augustus aan door een e-mail te sturen naar maya@studerenenwerkenopmaat.nl."Ik ben gaan werken en nu kan ik mijn huur niet betalen"

Als je vanuit een uitkering een betaalde baan accepteert, gaat dit niet altijd goed. Het kan zelfs tot financiële problemen leiden.
Muzus en Stimulansz doen namens het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een enquêteonderzoek om in kaart te brengen waar het goed en waar het vooral mis gaat.

SWOM vindt jouw hulp belangrijk! Ben of ken jij iemand met een uitkering en een arbeidsbeperking? Laat je stem horen! Het maakt niet uit of je wel of niet werkt. De enquête kan je invullen via deze link: www.desan.nl/verdienen_naast_een_uitkering.

Alvast hartelijk bedankt!

 

  
https://www.facebook.com/StuderenenWerkenopMaat
Twitter
Website
Email
YouTube
LinkedIn
Instagram
 
 
 Stichting Studeren en Werken Op Maat · Lange Voorhout 58 · Den Haag, Zuid-Holland 2514 EG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp

Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group