Op weg naar een succesvolle toekomst

Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) heeft als doel om (jong)volwassenen met een ondersteuningsvraag, zoals een gezondheidsuitdaging, op weg te helpen naar een succesvolle toekomst. Wij geloven in coaching vanuit een levensbrede context.

Zelfstandig en initiatiefrijk

Wij zijn ervan overtuigd dat jij heel veel zelf kunt.
Onze coaches bieden tools en trainingen waarmee je zelf aan de slag kunt. Met het juiste inzicht leer jij je valkuilen inzien en je talenten herkennen, waardoor je goed beslagen ten ijs komt tijdens sollicitaties, gedurende het functioneren in je baan en bij de vervolgstappen in je carrière.

Life-coaching

We zijn geen standaard werving en selectiebureau en ook geen commerciële vacaturebank. Als we je begeleiden naar een duurzame baan, coachen we niet alleen jou maar ook de werkgever en hebben we aandacht voor andere professionals die betrokken zijn. Deze begeleiding reikt verder dan het werkende leven. Ook op het gebied van wonen, financiën en de inrichting van je leven kunnen we je begeleiden, afhankelijk van jouw behoeften. Want als jouw privésituatie op orde, is functioneer je beter in je baan.

Stichting SWOM werkt met deskundige professionals, die houden van aanpakken. We zijn een organisatie die concreet dingen doet. We houden er niet van om zaken ingewikkeld te maken.

We weten waar we over praten. We werken met ervaren professionals op het gebied van coaching, psychologie, arbeidsmarktbemiddeling en leiderschapstrainingen. We gebruiken gevalideerde methodes voor assessments, coaching en plaatsing van onze Young Professionals in duurzame banen. Voor werkgevers zijn wij hét expertisecentrum op het gebied van de Participatiewet en Social Return; Ook zijn we strategisch partner voor de Rijksoverheid op het gebied van inclusief werkgeverschap.

We bieden maatwerk voor iedere situatie en kunnen snel schakelen. Juist omdat iedereen andere behoeftes en kwaliteiten heeft, en de arbeidsmarkt altijd in beweging is, en we nu in een wereld leven die in snel tempo verandert,  zijn wij gewend om steeds anders naar situaties te kijken en unieke oplossingen te bieden. We zijn een team met korte lijnen en kunnen snel schakelen.

We zijn er écht voor jou. We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen!

Energie, drive en een flinke dosis humor zorgen ervoor dat we als team met veel plezier werken voor Stichting SWOM. We denken in oplossingen, niet in beperkingen. We zien mogelijkheden, in plaats van problemen. Wij zijn ervan overtuigd dat er plek is voor iedereen op de arbeidsmarkt, we laten ons niet met een kluitje in het riet sturen.

We begeleiden iedereen op maat. We geven persoonlijke aandacht en nemen de tijd voor je.  We helpen jou op basis van wat jij nodig hebt om je eigen persoonlijk leven en loopbaan in te richten op de manier die jij wilt. Niemand anders gaat daar over, alleen jij zelf. Het is jouw leven, jouw baan en jouw omgeving, dus jij bepaalt.

Bart de Bart startte SWOM

Stichting Studeren & Werken Op Maat is opgericht in 2012 door Bart de Bart en inmiddels uitgegroeid tot een professionele maatschappelijke organisatie met 50 medewerkers. We hebben tot nu toe 2750 jongeren begeleid naar werk bij 120 partnerorganisaties. Doordat Bart te vroeg geboren is, heeft hij een slecht immuun systeem, kwetsbare longen en is hij veel ziek geweest. Zodoende heeft hij veel school gemist. Maar dankzij zijn niet aflatende enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft hij de lange weg afgelegd van het leerwegondersteunend onderwijs tot aan een universitaire opleiding. Daar ontdekte Bart zelf hoe lastig het kan zijn voor Young Professionals met een arbeidsbeperking om te studeren en een baan te vinden.

“Ik merkte dat hoe verder ik in mijn opleidingen kwam, hoe minder hulp er was. Na de middelbare school is er voor hoger opgeleide jongeren met een arbeidsbeperking weinig geregeld.”

 

Bart de Bart

Ons team

Studeren & Werken op Maat bestuur

Young Professional bestuur

Jongeren die dankzij het traject bij SWOM een baan hebben gevonden en beter grip hebben op hun leven, kunnen zich inzetten voor “starters” bij SWOM. Omdat ze zelf precies weten waar je doorheen gaat en welke lastige situaties je tegenkomt, weten zij als geen ander hoe je je voelt en waar je behoefte aan hebt. Het jongeren bestuur organiseert evenementen en bijeenkomsten en is een klankbord voor het dagelijks bestuur van SWOM.

Meer informatie

Buddy's

Doe jij mee met MDT? Meld je dan aan voor de SWOM Academie of als buddy! Zo ontdek je jouw talenten en jouw belastbaarheid én zet je je in voor een ander.

Meer informatie

SWOM APP

De Handreiking van Stichting SWOM is een praktische tool die gaat over het ''nieuwe normaal'': thuiswerken in coronatijd. Vanuit ervaring uit de praktijk van Stichting SWOM en op basis van directe hulpvragen van medewerkers met een arbeidsbeperking, hun buddy’s, collega’s en leidinggevenden, zijn we tot een aantal belangrijke thema’s gekomen. We delen ervaringsverhalen en geven praktische tips en adviezen waarmee elke doelgroep aan de slag kan!

Bekijk de APP

Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group