Pensioenlab gaat weer van start – meld je nu aan!

Pensioenlab gaat weer van start – meld je nu aan!


Aanmelden voor het PensioenLab kan weer! Wil jij de stem van je leeftijdsgenoten vertegenwoordigen in de pensioendiscussie? Wil jij je verdiepen in een pensioenonderwerp en bijdragen aan verbetering? Meld je dan aan of stuur een mail. Aanmelden kan tot en met oktober.

 

VCP Young Professionals 

Ben jij een young professional en geïnteresseerd in pensioenen, niet ouder dan 35 jaar en van november 2018 tot mei 2020 beschikbaar om actief mee te doen aan de pensioendiscussie en de toekomst van ons pensioenstelsel? Dan nodigen we je graag uit je aan te melden. Voor meer informatie over het programma, klik hier. 

 

Bootcamp (nov)

Het programma begint in november met twee bootcampavonden om je kennis bij te spijkeren. De data worden later bekend gemaakt. Het is dus niet nodig om vooraf al kennis van pensioenen te hebben. 

 

Businessplan ontwikkelen (nov-feb)

Daarna gaan alle groepen aan de slag met een thema waarvoor ze een advies bedenken. Vervolgens werken ze de ideeën uit in praktisch uitvoerbare acties in een businessplan. Waarom dat effectief is en hoe haalbaar/realistisch het is. Het is dus een vertaling van de ideeën tot praktisch uitvoerbare acties. 

 

Ontwerpfase (feb-mei)

Als het businessplan klaar is zullen de groepen het voor zover mogelijk, vertalen in een prototype. Dat betekent dat deze periode wordt besteed aan het ontwerpen van de oplossing in het businessplan en het uitvoeren ervan. Het is dus een vertaling van de ideeën tot praktisch uitvoerbare acties.

 

Kick-out (mei/juni)

De Kick-out is het afsluitende evenement waarvoor de financiële sector, politiek en media zullen worden uitgenodigd. Elke groep krijgt die avond de gelegenheid om hun prototype te presenteren aan de genodigden en een jury. De jury zal beslissen welk idee het beste is. Dit idee krijgt een geldprijs dat ze alleen mogen gebruiken om hun prototype verder te ontwikkelen.

 

Wat is Pensioenlab? 

In mei 2014 hebben de jongeren van FNV, CNV en VCP de Stichting Pensioenlab opgericht. Onderdeel van de Stichting is het PensioenLab. Het PensioenLab bestaat uit ongeveer vijftig jongeren (tot en met 35 jaar) die nadenken over allerlei aspecten die met pensioen te maken hebben: diversiteit, communicatie vanuit de pensioenfondsen, solidariteit, de toekomst van het stelsel, keuzevrijheid etc. Het wordt alweer de achtste keer dat er een groep van ruim vijftig enthousiaste jongeren gaat nadenken over ons pensioenstelsel. Van de zijde van de VCP Young Professionals is Sasha Heemskerk afgevaardigd als bestuurder van Stichting Pensioenlab. Meer weten? Ga naar www.pensioenlab.nl. 

 

Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group