Roos Kool-Bouwman

Roos werkt sinds april 2022 als coach/begeleider voor de SWOM Academie bij Stichting Studeren & Werken Op Maat. Hiervoor heeft Roos verschillende jaren als docent en studieloopbaanbegeleider gewerkt in het middelbaar beroepsonderwijs. 

Het werken met en voor jonge mensen is haar passie. Daarnaast vindt Roos het tof om erachter te komen wie iemand is, waar iemand heen wil en dan onderdeel te mogen zijn van iemands weg hier naartoe. Zij krijgt energie als ze mensen kan verbinden.

“Hoewel ik al de mogelijkheid heb gehad om (werk)ervaring op te doen, voel ik mijzelf ook nog een lerend professional. Ik kan me indenken dat het voor Young Professionals soms ook best spannend kan zijn om te zoeken naar wat je kunt en wat daarbij past. Leren vraagt moed en ook de vrijheid om te mogen zoeken, dingen te doen met vallen en opstaan. Het lijkt mij mooi om de Young Professionals in de SWOM Academie hierin te mogen coachen. Daarnaast kan ik ook nog veel van de Young Professionals leren. Uiteindelijk hoop ik dat een ieder zich gezien voelt door mij en ik haar of hem mag begeleiden in datgene wat hij of zij graag wil ontwikkelen. Iemand mede helpen ontdekken wat zijn of haar kracht is en het vertrouwen geven om hiermee aan de slag te gaan, dat lijkt me het allermooiste wat er is!”

Roos

Bart de Bart startte SWOM

Stichting Studeren & Werken Op Maat is opgericht in 2012 door Bart de Bart en inmiddels uitgegroeid tot een professionele maatschappelijke organisatie met 50 medewerkers. We hebben tot nu toe 2750 jongeren begeleid naar werk bij 120 partnerorganisaties. Doordat Bart te vroeg geboren is, heeft hij een slecht immuun systeem, kwetsbare longen en is hij veel ziek geweest. Zodoende heeft hij veel school gemist. Maar dankzij zijn niet aflatende enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft hij de lange weg afgelegd van het leerwegondersteunend onderwijs tot aan een universitaire opleiding. Daar ontdekte Bart zelf hoe lastig het kan zijn voor Young Professionals met een arbeidsbeperking om te studeren en een baan te vinden.

“Ik merkte dat hoe verder ik in mijn opleidingen kwam, hoe minder hulp er was. Na de middelbare school is er voor hoger opgeleide jongeren met een arbeidsbeperking weinig geregeld.”

 

Bart de Bart

Ons team

Jongeren die dankzij het traject bij SWOM een baan hebben gevonden en beter grip hebben op hun leven, kunnen zich inzetten voor “starters” bij SWOM. Omdat ze zelf precies weten waar je doorheen gaat en welke lastige situaties je tegenkomt, weten zij als geen ander hoe je je voelt en waar je behoefte aan hebt. Het jongeren bestuur organiseert evenementen en bijeenkomsten en is een klankbord voor het dagelijks bestuur van SWOM.

Meer informatie

Studeren & Werken op Maat bestuur

Young Professional bestuur


Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group