Nieuwsbrief van Vakcentrale voor professionals 18.08

Nieuwsbrief van Vakcentrale voor professionals 18.08

 

26 april 2018

De VCP maakt zich hard tegen invoering loondispensatie

 

VCP Nieuwsbrief foto 1

VCP heeft gezamenlijk met FNV en CNV een brief aan de Tweede Kamer geschreven om de bezwaren voor loondispensatie nogmaals onder de aandacht te brengen. Loondispensatie heeft enorme negatieve gevolgen voor mensen met een arbeidsbeperking. In de Tweede Kamer is een petitie aangeboden tegen de maatregel.

Lees verder


26 april 2018

Koninklijke onderscheiding voor Nic van Holstein

 

VCP Nieuwsbrief foto 2

Nic van Holstein is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De VCP-voorzitter krijgt de koninklijke onderscheiding voor zijn omvangrijke vrijwilligerswerk in de Scouting en in de politiek. Van Holstein is momenteel als penningmeester-secretaris verbonden aan Scouting Nederland, de jeugd en jongerenorganisatie die jongens en meisjes via verschillende speltakken uitdaagt zich persoonlijk te ontwikkelen.

Lees verder


26 april 2018

Stilstaan bij slachtoffers werk op Workers’ Memorial Day

 

VCP Nieuwsbrief foto 3

Op zaterdag 28 april is het Workers’ Memorial Day. Op die dag herdenken we alle mensen die als gevolg van hun werk het leven hebben gelaten. In Nederland alleen al sterven jaarlijks meer dan 4100 werknemers door een arbeidsongeval of beroepsziekte. De VCP sluit zich aan bij de internationale oproep om een kort moment stil te staan bij de slachtoffers. Workers’ Memorial Day is ook bedoeld om werkgevers aan te sporen preventieve maatregelen te nemen die de veiligheid op de werkvloer moeten vergroten.

Lees verder


25 april 2018

EU-commissie: kunstmatige intelligentie biedt werknemer kansen

 

VCP Nieuwsbrief foto 4

Werknemers moeten de kans krijgen om zich aan te passen aan veranderingen door kunstmatige intelligentie en de mogelijkheid hebben nieuwe kansen te benutten. Dat staat in de langverwachte strategie voor kunstmatige intelligentie die de Europese Commissie heeft gepresenteerd. De commissie trekt extra geld uit voor onderwijs, zowel op het gebied van digitale vaardigheden als voor de ontwikkeling van menselijke vaardigheden zoals kritisch denken en creativiteit.

Lees verder


24 april 2018

SWOM in rondetafelgesprek over sociale ondernemingen

 

VCP Nieuwsbrief foto 5

Mensen met een arbeidsbeperking kunnen soms veel meer dan je denkt. Het zou dan ook goed zijn als gemeenten hun focus in hun beleid verbreden en niet alleen naar de onderkant van de arbeidsmarkt kijken. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer van de Stichting Studeren & Werken op Maat (SWOM), die is aangesloten bij de VCP. Voorzitter Bart de Bart van SWOM neemt daar deze week deel aan een rondetafelgesprek over sociaal ondernemen.

Lees verder


19 april 2018

VCP bezet tweede zetel in de SER

 

VCP Nieuwsbrief foto 6

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft een tweede zetel gekregen in de Sociaal Economische Raad (SER). Tijdens de raadsvergadering van 19 april nam de VCP voor het eerst zijn tweede zetel in. “Nu zijn we nog beter in staat om de stem van de professional te laten horen”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Lees verder


19 april 2018

Energietransitie: investeer in professionals

 

VCP Nieuwsbrief foto 7

De overgang naar nieuwe vormen van energie vraagt om investeringen in menselijk kapitaal. Het kabinet moet voor de gevolgen van de energietransitie op de werkgelegenheid geld vrijmaken, zodat de transitie ook echt slaagt en werknemers in de toekomst verzekerd zijn van werk en inkomen. Dat zegt de VCP naar aanleiding van het ‘Ontwerpadvies Energietransitie en werkgelegenheid’ dat de SER heeft opgesteld.

Lees verder


18 april 2018

Kabinet moet kleur bekennen met AOW

 

VCP Nieuwsbrief foto 8

Minister Koolmees (SZW) moet nu eindelijk stappen zetten om vervroegde uittreding van werknemers mogelijk te maken. De VCP doet namens haar aangesloten vakorganisaties een oproep om de boete bij vervroegde uittreding (RVU-boete) af te schaffen. Daarnaast pleit de VCP voor aanpassingen binnen de AOW. “Het wordt tijd dat de minister op het AOW-dossier duidelijkheid gaat verschaffen”, aldus VCP-voorzitter Nic van Holstein, in reactie op de berichten van vandaag uit de bouwsector.

Lees verder


17 april 2018

Meer aandacht nodig voor psychische beroepsziekte

 

VCP Nieuwsbrief foto 9

Er moet meer aandacht komen voor mensen met een psychische beroepsziekte. Dat zegt de VCP naar aanleiding van de publicatie van het rapport ‘Staat van arbeidsveiligheid’ van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bijna de helft van de beroepsziekten is een psychische aandoening, zo meldt het rapport. “Werkgevers moeten zich meer inspannen voor een open werkcultuur om deze problemen bespreekbaar te maken”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Lees verder


16 april 2018

Nieuwe app voor werken met gevaarlijke stoffen

 

VCP Nieuwsbrief foto 10

Werknemers die vermoeden dat ze met een gevaarlijke stof werken, kunnen dit checken met een speciale app, Stoffencheck. De app van Inspectie SZW geeft informatie over het werken met bepaalde stoffen: wat de risico’s zijn, of je er ziek van kunt worden en welke maatregelen nodig zijn om veilig te werken.

Lees verder

 

U kunt zich inschrijven voor de VCP Nieuwsbrief, zodat u tweewekelijks op de hoogte wordt gehouden via email. Vragen of opmerkingen: info@vcp.nl.

Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group