Vakcentrale voor professionals Nieuwsbrief 19.02

Vakcentrale voor professionals Nieuwsbrief 19.02

 

1 februari 2019

Bonden zwaar teleurgesteld over pensioenbrief kabinet

 

VCP foto 1
In zijn pensioenbrief aan de Tweede Kamer gaat minister Koolmees volledig voorbij aan de zorgen van werkende mensen en gepensioneerden. Hij rept met geen woord over dreigende pensioenkortingen voor miljoenen mensen en de grote moeilijkheden van werkenden om de stijgende AOW-leeftijd te halen. De minister negeert bovendien het ultimatum van de bonden, waarin ze extra geld vragen voor het oplossen van de problemen en acties aankondigen.

Lees verder

 


1 februari 2019

Breuk in pensioenoverleg laat zich alleen lijmen met duurzame oplossing

 

VCP foto 2
Nu grote pensioenfondsen aankondigen dat pensioenkortingen in 2020 niet uitgesloten zijn laait de discussie over een pensioenhervorming weer op. Het geeft het kabinet een momentum om weer te verwijzen naar die 'halsstarrige' vakbonden die voor een onsje meer de breuk in het overleg zouden hebben veroorzaakt. Dit beeld is onjuist, schrijven VCP-bestuurders Ruud Stegers (VNV) en Reinier Castelein (De Unie) vandaag in een opiniestuk in Trouw.

Lees verder

 

31 januari 2019

VCP: meedoen aan acties voor beter pensioen

 

VCP foto 3
De acties voor een beter pensioen beginnen steeds meer vorm te krijgen. Komend weekend is er in Utrecht een landelijke voorbereidingsbijeenkomst van de vakbonden FNV en CNV. De acties van de komende weken moeten uitmonden in een landelijke actiedag van de gezamenlijke vakbonden, op 18 maart. De VCP roept haar organisaties op steun te betuigen aan de acties en mee te doen.

Lees verder

 

31 januari 2019

Steeds meer werknemers met een burn-out

 

VCP foto 4
Het aantal werknemers met burn-out klachten neemt fors toe. In 2007 kampte 11 procent van de werknemers nog met burn-out verschijnselen, tien jaar later was dat percentage 16. Dat blijkt uit de zogeheten Arbobalans die TNO heeft gepubliceerd. De VCP vindt dat het kabinet meer maatregelen moet nemen om een burn-out tegen te gaan.

Lees verder

 

 

30 januari 2019

AD: Kamermeerderheid tegen langere proeftijd werknemers

 

VCP foto 5
Een meerderheid van de Tweede Kamer lijkt zich te keren tegen verlenging van de proeftijd. Het Algemeen Dagblad meldt dat zelfs de regeringspartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie niets zien in het voorstel van minister Koolmees (SZW). De VCP had eerder in scherpe bewoordingen geageerd tegen het voorstel, dat morgen in de Kamer wordt behandeld. ''Hou zou mooi zijn als dit plan inderdaad niet doorgaat", zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Lees verder

 

 

30 januari 2019

Versoepeling ontslagrecht brengt werknemers in onzekerheid

 

VCP foto 6
De positie van werknemers verzwakt volgens de VCP aanzienlijk door de versoepeling van het ontslagrecht, zoals het kabinet voorstelt. De onzekerheid op de werkvloer zal hierdoor flink toenemen. De VCP is tegen het voorstel om het ontslagrecht te verruimen.

Lees verder

 

 

29 januari 2019

VCP Young Professionals zoekt nieuwe pensioenwoordvoerder (vrijwilligersfunctie)

 

VCP foto 7
Ben jij een jonge professional en voel jij je maatschappelijk verantwoordelijk en heb je affiniteit met thema's als diversiteit en pensioenen? Wil jij de stem van jongeren vanuit de vakbeweging laten horen in het debat over het pensioen van nu en in de toekomst? VCP Young Professionals, onderdeel van de Vakcentrale voor Professionals (VCP), biedt een interessante vrijwilligersfunctie aan, die hier alle mogelijkheden voor geeft. Interesse? Stuur ons jouw korte motivatie en cv.

Lees verder

 

 

23 januari 2019

Meer vaste contracten: versoepeling ontslagrecht en verruiming proeftijd niet nodig

 

VCP foto 8
Een versoepeling van het ontslagrecht en het verruimen van de proeftijd snijden geen hout. Dat zegt de VCP in een reactie op nieuwe CBS-cijfers over de arbeidsmarkt. Uit de cijfers blijkt opnieuw een hardere stijging van vaste contracten dan flexcontracten.

Lees verder

 

 

23 januari 2019

 

VCP foto 9
Een goed pensioen voor iedereen: op tijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Dat is de inzet van een massale landelijke actiedag van de gezamenlijke vakbonden FNV, CNV en VCP op maandag 18 maart. De actiedag wordt een combinatie van acties in tal van sectoren en bedrijven in het hele land. De mobilisatie komt de komende weken op gang, met honderden bijeenkomsten bij bedrijven en in vakbondshuizen door het hele land, waaronder een landelijke actievoorbereidingsbijeenkomst in Utrecht van vakbonden FNV en VCP op zaterdag 2 februari.

Lees verder

 

 

22 januari 2019                    

 

VCP foto 10
Ondanks het doel van de Participatiewet om meer mensen vanuit een bijstandsuitkering te begeleiden naar werk is de wet volgens de VCP te veel ingericht op verplichtingen en sancties. Mensen worden te weinig ondersteund en geholpen om weer aan het werk te komen. Dat schrijft de VCP in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder

 

 

U kunt zich inschrijven voor de VCP Nieuwsbrief, zodat u tweewekelijks op de hoogte wordt gehouden via email. Vragen of opmerkingen: info@vcp.nl.

Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group