Nieuwsbrief van Vakcentrale voor professionals 18.18

Nieuwsbrief van Vakcentrale voor professionals 18.18

19 november 2018

Onzekerheid op arbeidsmarkt blijft

 

VCP Nieuwsbrief foto 1

De VCP heeft ernstige bezwaren tegen de kabinetsvoorstellen voor de arbeidsmarkt. Dat zegt de VCP aan de vooravond van de begrotingsbehandeling van SZW, volgende week in de Tweede Kamer. Met het wetsvoorstel Wab wordt het voor werkgevers te makkelijk om mensen te ontslaan. Zij kunnen voortaan verschillende redenen aanvoeren om een einde te maken aan een dienstverband, de zogeheten cumulatiegrond. "Het ontslagrecht raakt hiermee uit balans", zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. "Dit is niet wat de arbeidsmarkt nodig heeft. Een normaal contract zou gewoon de norm moeten zijn".

Lees verder


15 november 2018

Aanbeveling Stichting van de Arbeid inzake diversiteit pensioenfondsbesturen

 

VCP Nieuwsbrief foto 2

De partijen in de Stichting van de Arbeid hebben samen met de Pensioenfederatie een aanbeveling met een plan van aanpak gepresenteerd om meer werk te maken van diversiteit in pensioenfondsen. De VCP onderschrijft dat er meer werk moet worden gemaakt van diversiteit in pensioenfondsorganen en gaat ervanuit dat de bij de VCP-aangesloten organisaties voortvarend met deze aanbeveling en het plan van aanpak aan de slag zullen gaan.

Lees verder


14 november 2018

Vakbonden aan het woord op VCP-symposium

 

VCP Nieuwsbrief foto 3

Het jaarlijkse symposium van de VCP eind deze maand gaat dit keer over de vakbonden zelf. Hoe ziet hun eigen toekomst eruit, tegen de achtergrond van zaken flexibilisering en digitalisering. Verschillende organisaties uit de achterban van de VCP komen aan het woord en gaan met elkaar het gesprek aan. Het symposium is op 29 november in het SER-gebouw in Den Haag. Aanmelden kan nog steeds.

Lees verder


12 november 2018

Week van de werkstress in teken preventie

 

VCP Nieuwsbrief foto 4

Op 12 november is de jaarlijkse week van de werkstress begonnen. De week is bedoeld om stress op de werkvloer aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Honderden bedrijven en organisaties doen eraan mee. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Daarmee is werkstress de belangrijkste oorzaak van beroepsziekten. Veel problemen kunnen worden voorkomen, door ze gewoon bespreekbaar te maken. De VCP vindt dat bedrijven en overheid alerter moeten zijn op werkstress en meer aandacht moeten geven aan werkplezier.

Lees verder


10 november 2018

Pensioenlab Academie: Jongeren gezocht voor pensioenbesturen

 

VCP Nieuwsbrief foto 5

De diversiteit in pensioenfondsen is nog veel te laag vinden de drie jongerenorganisaties VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Jong. Vooral jongeren ontbreken in veel pensioenfondsen. Wij willen dit veranderen door jongeren te enthousiasmeren en op te leiden voor een plek in een pensioenfondsbestuur of een verantwoordingsorgaan.

Lees verder


9 november 2018

Genomineerden Professional van het Jaar bekend

 

VCP Nieuwsbrief foto 6

De genomineerden voor de verkiezing van de VCP-Professional van het Jaar 2018 zijn bekend. Er zijn vier kandidaten, allen voorgedragen door vakorganisaties die bij de VCP zijn aangesloten. Op 29 november wordt de winnaar bekendgemaakt, tijdens het jaarlijkse VCP-symposium in Den Haag.

Lees verder


6 november 2018

Campagne PensioenLab over impact van keuzes voor later

 

VCP Nieuwsbrief foto 7

PensioenLab heeft de campagne 'Hoe zit jij er later bij?' gelanceerd om jongvolwassenen bewust te maken van de impact van levenskeuzes op hun pensioen. Op een speciale website staan tien levensvragen die hier meer helderheid in geven. Iedereen die de vragenlijst invult krijgt tips op maat voor een ideale levensweg, nu én later! Alle tips zijn ook gebundeld in een e-book, dat kan worden gedownload op de uitslagenpagina.

Lees verder


2 november 2018

AOW-leeftijd in 2024 opnieuw niet omhoog

 

VCP Nieuwsbrief foto 8

De AOW-leeftijd zal in 2024 niet worden verhoogd. Minister Koolmees (SWZ) heeft dat besloten op basis cijfers van het CBS over de levensverwachting. De VCP voelt zich met de nieuwe CBS-ramingen gesterkt in haar standpunt dat de versnelde AOW-leeftijdsverhoging van tafel moet. Uit het CBS-onderzoek komt naar voren dat de levensverwachting voor 65-jarigen in 2024 20,63 jaar zal zijn. Dat is weliswaar iets hoger dan de prognose die het CBS jaar geleden afgaf, maar voor een verhoging van de AOW-leeftijd zou de prognose nog hoger moeten liggen. Het is voor het tweede jaar op rij dat het kabinet de AOW-leeftijd niet verhoogt.

Lees verder

 

 

U kunt zich inschrijven voor de VCP Nieuwsbrief, zodat u tweewekelijks op de hoogte wordt gehouden via email. Vragen of opmerkingen: info@vcp.nl.

Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group