Young Professional als vrijwilliger

Young Professional als vrijwilliger

Ben of ken jij een werkende Young Professional met een arbeidsbeperking die eigen ervaringen graag deelt om een ander verder te helpen? Als vrijwilliger binnen Stichting SWOM kun je op verschillende manieren een bijdrage leveren:

  • Lid young professional bestuur
  • Buddy
  • Ambassadeur
  • Maatwerk / vliegende keep

Young Professional bestuur

Jongeren die dankzij het traject bij Stichting SWOM een baan hebben gevonden en meer grip op hun leven hebben, kunnen zich inzetten voor ‘starters’ bij Stichting SWOM. Omdat ze zelf precies weten waar je doorheen gaat en welke lastige situaties je tegenkomt, weten zij als geen ander hoe je je voelt en waar je behoefte aan hebt. Het is daarom dat Stichting SWOM een jongerenbestuur heeft opgericht, die evenementen en bijeenkomsten organiseert. Zoals thema-avonden gericht op

kennisdeling, inhoudelijke sessies met sprekers en ook sociale evenementen zoals de jaarlijkse sinterklaasviering en spelletjesavonden. Als lid van het jongerenbestuur denk je vanuit je eigen perspectief mee over de dienstverlening van Stichting SWOM. De inbreng van het jongerenbestuur is zeer waardevol voor het verder ontwikkelen van de methodes en aanpak van Stichting SWOM. Zo fungeert het Young Professional bestuur als een klankbord voor het dagelijks bestuur van Stichting SWOM.

Dit is het Young Professional bestuur:

Het Young Professional bestuur bestaat uit enthousiaste jongeren, die door SWOM een passende baan hebben gevonden op de arbeidsmarkt. De missie van het Young Professional bestuur is het naar buiten brengen van de positieve verhalen omtrent het hebben en/of vinden van een passende baan als Young Professional met een arbeidsbeperking. Daarnaast zetten zij zich in voor de belangen van bestaande leden en studenten die zich aan het oriënteren zijn op de arbeidsmarkt. Het jongerenbestuur organiseert maandelijkse borrels, evenementen en workshops.

Help anderen met jouw ervaring, word buddy!

Ben jij inmiddels aan het werk? Jouw ervaringen in de zoektocht naar werk en alles wat daarbij komt kijken zijn zeer waardevol voor een ander. Jij begrijpt Young Professionals met een arbeidsbeperking en snapt de problemen en uitdagingen waar ze tegenaan lopen. Daarom heeft Stichting SWOM het ‘buddy-traject’ ontwikkeld; vrijwilligerswerk op maat. Na een aantal trainingen word je SWOM-buddy. Zo help je niet alleen een ander, maar ontwikkel je ook jezelf verder.

Buddy: sparringpartner van Young Professionals

Enthousiaste Young Professionals die uit ervaring weten hoe het is om te leven met een arbeidsbeperking en inmiddels succesvol aan het werk zijn, mogen zichzelf na een aantal trainingen SWOM-buddy noemen. Als buddy ondersteunen zij Young Professionals die nog niet aan het werk zijn in zaken waar zij tegenaan lopen. Tijdens een-op-een contact en ook door samen buddy-bijeenkomsten te bezoeken kunnen ze het gesprek aangaan. Tijdens buddy-bijeenkomsten worden thema’s besproken als: werken, wonen, sociale relaties en zelfzorg. Als een-op-een contact[a2]  je minder aanspreekt, maar je wilt wel helpen, kun je tijdens buddy-bijeenkomsten in groepsverband andere Young Professionals helpen door met ze te sparren.

Buddybijeenkomsten

De buddybijeenkomsten zijn inhoudelijke sessies met als doel kennisdeling. Voorbeelden van onderwerpen die besproken worden tijdens buddy bijeenkomsten:
De kracht van je netwerk, maatschappelijke betrokkenheid, blijf in balans, van chaos tot structuur, de kracht van positiviteit.

Ben of ken jij een Young Professional met een arbeidsbeperking die graag zou willen sparren met een ervaren buddy? Neem gerust contact op met onze Coördinator vrijwilligers Angela Vollebregt: 06-83552590

Ambassadeur:

Ben jij het helemaal met ons eens en wil jij ons helpen onze ambities voor een inclusieve arbeidsmarkt waar te maken? Vind je het leuk om ons verhaal uit te dragen, bijvoorbeeld door het geven van presentaties, of mee doen aan informatieavonden, ons te vertegenwoordigen richting politiek of partnerorganisaties? We kunnen enthousiaste mensen gebruiken!

Vliegende keep

Iedereen die ons wil helpen; van het maken van een folder tot het helpen bij de organisatie van een themabijeenkomst, het organiseren van een spreker of oliebollen bakken. Als je iets wilt bijdragen met waar je goed in bent laat het ons weten!

Bel of mail onze Coördinator vrijwilligers Angela, zij bespreekt met jou waar je zin in hebt en hoe we je kunnen inzetten: 06 81220486 of   angela@studeren en werkerenop maat.org

Mede mogelijk gemaakt door: ZonMw, maatschappelijke diensttijd en Zorg van de Zaak Foundation  

Infodesk

Bel 070-2042299 of Whatsapp: 06 835 525 90 ons vrijblijvend met je vragen.
Bereikbaar: maandag tot en met vrijdag - 9.00 uur tot 17.00 uur

info@studerenenwerkenopmaat.org

Meer informatie

De partners van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group