Professionele begeleiding naar stage of werk Op Maat

Professionele begeleiding naar stage of werk Op Maat

Stichting Studeren & Werken Op Maat begeleidt jou niet alleen naar een functie die past bij jouw capaciteiten en behoeften, maar je kunt ook tijdens en ná de startperiode rekenen op ondersteuning van onze coaches. Je krijgt niet alleen hulp bij het vinden van werk, maar ook persoonlijke begeleiding bij de inrichting van je leven.Ons intensieve, op maat ontworpen begeleidingstraject is erop gericht om jou blijvend onderdeel te laten uitmaken van de reguliere arbeidsmarkt. Samen zorgen we dat jij volledig mee gaat draaien in de samenleving. Uitgangspunt hierbij zijn jouw capaciteiten, kracht en mogelijkheden, niet je medische achtergrond.

Direct aanmelden voor werk of stage

Life-coaching

Stichting SWOM biedt persoonlijke begeleiding bij de inrichting van je leven. Bij het vinden van de juiste baan, het voorbereiden op het sollicitatiegesprek en het voeren van een functioneringsgesprek, tot hulp bij het organiseren van zelfstandig wonen, inzicht en hulp bij het regelen van je financiën. Ook bij het afronden van de studie lopen veel mensen vast, en kunnen wij je hulp bieden.

Young Professional als vrijwilliger

Ben of ken jij een werkende Young Professional met een arbeidsbeperking die eigen ervaringen graag deelt om een ander verder te helpen? Als vrijwilliger binnen Stichting SWOM kun je op verschillende manieren een bijdrage leveren:

  • Lid young professional bestuur
  • Buddy
  • Ambassadeur
  • Maatwerk / vliegende keep

SWOM Werk Op Maat - aanpak

Waar liggen je krachten, competenties en ontwikkelpunten en hoe vertaal je jouw behoefte aan ondersteuning duidelijk naar je werkgever? De SWOM aanpak geeft jou zelfinzicht en biedt persoonlijke ontwikkeling. Dit zijn “de sleutels” tot succes. Zo sta jij sterker in je schoenen en kom je goed beslagen ten ijs

Aanmelding

Ben je gemotiveerd om te doen waar je goed in bent? En kun je wel wat steun gebruiken bij het vinden van een duurzame baan? Meld je aan voor een intakegesprek via het aanmeldformulier, mail, bel of app ons.

Aanmelden

Kennismaking per telefoon

Maak kennis met een van onze deskundige adviseurs. In dit eerste gesprek bespreken we jouw opleidingsniveau, je beperking, je faciliteringsbehoefte en je rechtspositie. Ook krijg je meer informatie over de Werk Op Maat aanpak en bespreken we mogelijke vervolgstappen.

Persoonlijk intakegesprek

Op ons kantoor in Den Haag ontvangen we jou voor een dieptegesprek. We richten ons op wat jij nodig hebt van een werkgever om goed te kunnen functioneren. En we willen graag de persóón achter je cv beter leren kennen.

Na aanmelding bij Stichting SWOM volgt er een persoonlijk intakegesprek op basis waarvan een uitgebreid profiel over de persóón achter het cv wordt opgesteld. Hierin wordt informatie verzameld over o.a. jouw wensen op het gebied van een functie, wordt er gekeken naar jouw werkervaring, de arbeidsbeperking en de faciliteringsbehoefte. We richten ons in dit dieptegesprek op wat JIJ nodig hebt van een werkgever om goed te kunnen functioneren. Naar aanleiding hiervan wordt een persoonsprofiel opgesteld.

Voel jij je er goed bij? Heb je vertrouwen om verder te gaan? Dan pas stellen we een persoonsprofiel definitief op.

Aanvraag indicatie banenafspraak

Indien van toepassing en gewenst biedt onze stichting jou persoonlijke begeleiding bij het aanvragen van een indicatie banenafspraak.

Dit gesprek bestaat uit een adviesgesprek voorafgaand aan het indienen van de aanvraag en doorlopend advies en begeleiding tijdens het verloop van de aanvraag.

Professioneel assessment (gratis)

Een belangrijk onderdeel van het traject is het assessment. In een online omgeving maak je voor jou op maat gemaakte testen. De resultaten hieruit geven inzicht in jouw werkstijlen, interesses, passies, life-skills en IQ. De uitkomsten bespreken wij met jou persoonlijk en aan de hand van het ‘E-portfolio’ stellen we een professioneel persoonsprofiel op. Hierin staat jouw cv, werkervaring, persoonsomschrijving, competenties en ontwikkelpunten, arbeidsbeperking en faciliteringbehoeften. Ook staat hierin omschreven wat jouw ideale werkplek is en hoe jij je werk bij voorkeur indeelt (aantal werkuren, dagindeling, reistijd etc).

Training op maat & persoonlijke coaching

Op basis van de gesprekken en assessments volg je trainingen en begeleiding die passend zijn bij jouw persoonlijke aandachtsgebieden. Deze trainingen worden op maat voor jou ontworpen met als einddoel een rugzak vol met skills en tools waarmee je kunt doorstromen naar een reguliere, betaalde baan.

Matching met juiste vacature & werkgever

Na de formulering van jouw eigen faciliteringsbehoefte voor jezelf en werkgevers gaan we samen zoeken naar een passende functie.  We bespreken jouw mogelijkheden bij onze 85 partnerorganisaties. Als we een geschikte match gevonden hebben stellen we je voor op een van hun vacatures.

Bekijk een overzicht van onze vacatures

Sollicitatie

Tijdens alle stappen van het sollicitatieproces zullen we je adviseren en bijstaan. Tegelijkertijd begeleidt Stichting SWOM ook de werkgevers bij het vinden van de best passende kandidaten. Lees meer onder het kopje inclusieve werkgevers onderaan deze pagina.

Start baan en begeleiding

Tijdens de start van je nieuwe baan zullen we samen onderzoeken of en welke begeleiding jij nodig hebt. De begeleiding regelen wij voor jou zodat jij je kan ontwikkelingen in jouw nieuwe functie bij een van onze toonaangevende werkgevers. 

Loopbaanbegeleiding

Je ontvangt doorlopend advies, begeleiding en coaching voor, tijdens en na plaatsing in een duurzame baan. Je kunt diverse trainingen volgen (bijvoorbeeld sollicitatie-, communicatie-, assertiviteits- en faalangsttrainingen. En jouw coach begeleidt je ook bij sollicitatie-, functionerings- en klikgesprekken.

Bekijk hier het verhaal van Young Professional Alice

Daarnaast biedt SWOM ook belangenbehartiging

  • Wij behartigen op positieve wijze de belangen voor een inclusieve arbeidsmarkt bij de overheid, organisaties en gemeenten
  • Je wordt automatisch lid van de Vakcentrale voor Professionals.

Buddy netwerk

Young Professionals die het SWOM traject hebben doorlopen en al een tijdje aan het werk zijn, delen hun ervaringen en kunnen je op weg helpen. Zo kun je met een buddy ervaringen uitwisselen en samen thema bijeenkomsten bezoeken. Onze Experts: wie werken er bij ons / wie zijn onze coaches? Onze life-coaches zijn deskundige mensen met een achtergrond in psychologie,  arbeidsbemiddeling, personeel & organisatie, specialisten inclusieve arbeidsmarkt, ggz-specialist, en ervaringsdeskundigen die zich verder ontwikkeld hebben tot coaches. Stichting SWOM heeft een eigen coach-opleiding waarbij geleerd wordt hoe de kennis en kunde specifiek wordt ingezet voor hoogopgeleide jongeren met een arbeidsbeperking. 

Bekijk het team van SWOM

Infodesk

Bel 070-2042299 of Whatsapp: 06 835 525 90 ons vrijblijvend met je vragen.
Bereikbaar: maandag tot en met vrijdag - 9.00 uur tot 17.00 uur

info@studerenenwerkenopmaat.org

Meer informatie

Actueel

Young Professionals

Lancering Handreiking en Stagedesk

Dinsdag 8 september lanceerden we op feestelijke wijze de Handreiking en de Stagedesk!

Young Professionals

Onze Lobby

Dagelijks komen wij drempels tegen die ervoor zorgen dat jongeren met een beperking niet volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving. Ook werkgevers ervaren problemen wanneer zij inclusie willen bevorderen.

Young Professionals

Young Professional Pim

Het arbeidsrecht spreekt mij ontzettend aan; ik wil mijn steentje bijdragen aan gelijke rechten en kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt.

De partners van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group