Professionele begeleiding naar stage of werk Op Maat

Professionele begeleiding naar stage of werk Op Maat

Stichting Studeren & Werken Op Maat begeleidt jou niet alleen naar een functie die past bij jouw capaciteiten en behoeften, maar je kunt ook tijdens en ná de startperiode rekenen op ondersteuning van onze coaches. Je krijgt niet alleen hulp bij het vinden van werk, maar ook persoonlijke begeleiding bij de inrichting van je leven. Ons intensieve, op maat ontworpen begeleidingstraject is erop gericht om jou blijvend onderdeel te laten uitmaken van de reguliere arbeidsmarkt. Samen zorgen we dat jij volledig mee gaat draaien in de samenleving. Uitgangspunt hierbij zijn jouw capaciteiten, kracht en mogelijkheden, niet je medische achtergrond.

Direct aanmelden voor werk of stage

Bekijk hier de stageflyer

Life-coaching

Stichting SWOM biedt persoonlijke begeleiding bij de inrichting van je leven. Bij het vinden van de juiste baan, het voorbereiden op het sollicitatiegesprek en het voeren van een functioneringsgesprek, tot hulp bij het organiseren van zelfstandig wonen, inzicht en hulp bij het regelen van je financiën. Ook bij het afronden van de studie lopen veel mensen vast, en kunnen wij je hulp bieden.

Bekijk het team van SWOM

Young Professional bestuur
Jongeren die dankzij het traject bij Stichting SWOM een baan hebben gevonden en meer grip op hun leven hebben, kunnen zich inzetten voor ‘starters’ bij Stichting SWOM.
Maatschappelijke Diensttijd bij SWOM
Doe jij mee met MDT? Meld je dan aan voor de SWOM Academie of als buddy! Zo ontdek je jouw talenten en jouw belastbaarheid én zet je je in voor een ander.

SWOM Werk en Stage Op Maat - aanpak

Waar liggen je krachten, competenties en ontwikkelpunten en hoe vertaal je jouw behoefte aan ondersteuning duidelijk naar je werkgever? De SWOM aanpak geeft jou zelfinzicht en biedt persoonlijke ontwikkeling. Dit zijn “de sleutels” tot succes. Zo sta jij sterker in je schoenen en kom je goed beslagen ten ijs.

Aanmelding

Ben je gemotiveerd om te doen waar je goed in bent? En kun je wel wat steun gebruiken bij het vinden van een duurzame baan of stage? Meld je aan voor een intakegesprek via het aanmeldformulier, of mail of bel ons. 

Aanmelden

Kennismaking per telefoon

Maak kennis met een van onze deskundige adviseurs. In dit eerste gesprek bespreken we jouw opleidingsniveau, je beperking, je faciliteringsbehoefte en je rechtspositie. Ook krijg je meer informatie over de Werk en Stage Op Maat aanpak en bespreken we mogelijke vervolgstappen.

Persoonlijk intakegesprek

Op ons kantoor in Den Haag ontvangen we jou voor een dieptegesprek. We richten ons op wat jij nodig hebt van een werkgever om goed te kunnen functioneren. En we willen graag de persóón achter je cv beter leren kennen.

Na aanmelding bij Stichting SWOM volgt er een persoonlijk intakegesprek op basis waarvan een uitgebreid profiel over de persóón achter het cv wordt opgesteld. Hierin wordt informatie verzameld over o.a. jouw wensen op het gebied van een functie, wordt er gekeken naar jouw werkervaring, de arbeidsbeperking en de faciliteringsbehoefte. We richten ons in dit dieptegesprek op wat JIJ nodig hebt van een werkgever om goed te kunnen functioneren. Naar aanleiding hiervan wordt een persoonsprofiel opgesteld.

Voel jij je er goed bij? Heb je vertrouwen om verder te gaan? Dan pas stellen we een persoonsprofiel definitief op.

Aanvraag indicatie banenafspraak

Indien van toepassing en gewenst biedt onze stichting jou persoonlijke begeleiding bij het aanvragen van een indicatie banenafspraak.

Dit gesprek bestaat uit een adviesgesprek voorafgaand aan het indienen van de aanvraag en doorlopend advies en begeleiding tijdens het verloop van de aanvraag.

Professioneel assessment (gratis)

Een belangrijk onderdeel van het traject is het assessment. In een online omgeving maak je voor jou op maat gemaakte testen. De resultaten hieruit geven inzicht in jouw werkstijlen, interesses, passies en life-skills. De uitkomsten bespreken wij met jou persoonlijk en aan de hand van het ‘E-portfolio’ stellen we een professioneel persoonsprofiel op. Hierin staat jouw cv, werkervaring, persoonsomschrijving, competenties en ontwikkelpunten, arbeidsbeperking en faciliteringbehoeften. Ook staat hierin omschreven wat jouw ideale werkplek is en hoe jij je werk bij voorkeur indeelt (aantal werkuren, dagindeling, reistijd etc).

Training op maat & persoonlijke coaching

Op basis van de gesprekken en assessments volg je trainingen en begeleiding die passend zijn bij jouw persoonlijke aandachtsgebieden. Deze trainingen worden op maat voor jou ontworpen met als einddoel een rugzak vol met skills en tools waarmee je kunt doorstromen naar een stage of een reguliere, betaalde baan.

Matching met juiste vacature & werkgever

Na de formulering van jouw eigen faciliteringsbehoefte voor jezelf en werkgevers gaan we samen zoeken naar een passende werk- of stagefunctie.  We bespreken jouw mogelijkheden bij onze 85 partnerorganisaties. Als we een geschikte match gevonden hebben stellen we je voor op een van hun vacatures.

Bekijk hier ons partneroverzicht

Sollicitatie

Tijdens alle stappen van het sollicitatieproces zullen we je adviseren en bijstaan. Tegelijkertijd begeleidt Stichting SWOM ook de werkgevers bij het vinden van de best passende kandidaten. Lees meer onder het kopje inclusieve werkgevers onderaan deze pagina.

Start baan en begeleiding

Tijdens de start van je nieuwe baan of stage zullen we samen onderzoeken of en welke begeleiding jij nodig hebt. De begeleiding regelen wij voor jou zodat jij je kan ontwikkelingen in jouw nieuwe functie bij een van onze toonaangevende werkgevers. 

Loopbaanbegeleiding

Je ontvangt doorlopend advies, begeleiding en coaching voor, tijdens en na plaatsing in een duurzame baan. Je kunt diverse trainingen volgen (bijvoorbeeld sollicitatie-, communicatie-, assertiviteits- en faalangsttrainingen. En jouw coach begeleidt je ook bij sollicitatie-, functionerings- en klikgesprekken.

Bekijk hier het verhaal van Young Professional Alice

Belangenbehartiging

Wij behartigen op positieve wijze de belangen voor een inclusieve arbeidsmarkt bij de overheid, organisaties en gemeenten. Ook ben je door je aan te melden bij SWOM automatisch lid van de Vakcentrale voor Professionals.

Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

SWOM APP

De Handreiking van Stichting SWOM is een praktische tool die gaat over het ''nieuwe normaal'': thuiswerken in coronatijd. Vanuit ervaring uit de praktijk van Stichting SWOM en op basis van directe hulpvragen van medewerkers met een arbeidsbeperking, hun buddy’s, collega’s en leidinggevenden, zijn we tot een aantal belangrijke thema’s gekomen. We delen ervaringsverhalen en geven praktische tips en adviezen waarmee elke doelgroep aan de slag kan!

Bekijk de APP

Actueel

Young Professionals

Video: dit is onze Stagedesk!

Marije vertelt je graag hoe de Stagedesk jou kan helpen.

Young Professionals

Ervaringsverhaal: Ministerie Justitie & Veiligheid

SWOM's bijdrage aan Diversiteit & Inclusie bij het ministerie Justitie en Veiligheid

Young Professionals

Onze Young Professionals aan het woord

Deze YP's hebben een leuke passende baan gevonden via SWOM

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group