Feestelijke Lancering Handreiking en Stagedesk

Feestelijke Lancering Handreiking en Stagedesk

Een dag voor in de boeken: feestelijke lancering van de Handreiking en de Stagedesk op 1,5 meter afstand!

Dinsdag 8 september vierden we samen met onze voorzitter Bart de Bart de lancering van twee belangrijke initiatieven waar Stichting Studeren & Werken op Maat in samenwerking met Emilie Schreuder, lid directieteam van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. De Handreiking en de Stagedesk zijn concrete antwoorden op de signalen in coronatijd die we van onze Young Professionals en werkgevers hebben ontvangen. 

De handreiking is een effectieve tool over het werken met een beperking in corona-tijd. Door middel van een interactieve PDF (PC of laptop) en een App (mobiele telefoon en tablet) delen we ervaringsverhalen en geven we praktische tips en adviezen. Aan de hand van acht thema’s hopen we een handje te kunnen helpen om een weg te vinden in het ‘’nieuwe normaal’’. De app is beschikbaar voor iedereen. Deze nieuwe situatie is namelijk ook voor de leidinggevende, buddy, collega of een HR-adviseur blijvend relevant! Daarom laten we al deze doelgroepen met hun eigen ervaringsdeskundigheid in de app aan het woord. In de app kan eenvoudig geswitcht worden tussen deze rollen. We belichten acht belangrijke thema’s, waaronder Faciliteiten en Voorzieningen en Gezondheid en Vitaliteit. Naast de directe hulp die deze app kan bieden, hopen wij dat deze app het arbeidsperspectief van mensen met een beperking ook op de lange termijn verbetert. De app is  vrij toegankelijk voor iedereen via https://swomapp.nl/ 
 
Het stageproject is een samenwerkingsverband tussen de Minister van Gehandicaptenzaken (aanjager), het Ministerie van BZK (financiering) en Stichting Studeren en Werken op Maat (uitvoering). Met het stageproject wordt de eerste stap gezet naar het doel gesteld door Rick Brink, de Minister van Gehandicaptenzaken: 1000 stageplekken voor jongeren met een arbeidsbeperking in 2022. Hij stelt namelijk terecht: ‘’Iedere student verdient de kans om zichzelf te ontwikkelen, ook als je een beperking hebt’’. Volgens Rick Brink staan talentvolle jongeren nog altijd aan de kant. SWOM heeft met dank aan haar uiteenlopende samenwerkingsnetwerk een pilot kunnen starten bij de Gemeente Amsterdam, waar de eerste stageplekken per september 2020 vervuld zullen worden.De insteek van het Stageproject is tweeledig. Enerzijds is ons doel méér werkgevers hun werkomgeving open te laten stellen voor talentvolle jongeren met een arbeidsbeperking. Het Ministerie van BZK neemt namens het Rijk de eerste stap; wij hopen ook andere werkgevers en sectoren te inspireren voor dit gemeenschappelijke doel. Rick Brink zal ons hierbij helpen, onder andere door contact te houden met MKB Nederland en VNO-NCW en door op te treden als KRO-NCRV mediapartner. Anderzijds is de interventie gericht op een betere transitie van studie naar werk. SWOM ondersteunt in het vormgeven van een passende stage, passende begeleiding en een positieve, eerste ervaring op de arbeidsmarkt, wat bijdraagt aan het behalen van het diploma. Bovendien vergroot dit hun arbeidsperspectief als het gaat om een passende baan op niveau binnen de reguliere arbeidsmarkt.
 
Bekijk hier de SWOM-tv aflevering van dit feestelijke event. https://www.youtube.com/watch?v=ZlH4P0dgG2Q&t=18s Bron: KRO-NCRV

Heb je  vragen of opmerkingen over de app of over de stagedesk? Neem gerust contact met ons op. 

Handreiking: info@studerenenwerkenopmaat.org 
Stage: stage@studerenenwerkenopmaat.org 
Of telefonisch naar onze instroomdesk: 070-204 2299 en voor werkgevers: 070-219 0140 
 
               
 

Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group