Op zoek naar een stage? Neem contact op met onze stagedesk

Op zoek naar een stage? Neem contact op met onze stagedesk

“Iedere student verdient de kans om zichzelf te ontwikkelen, ook als je een beperking hebt’’
Voor veel studenten met een beperking is het de realiteit: geen passende stageplek kunnen vinden waardoor de mogelijkheid tot het succesvol afronden van de studie en daarmee een kans op de reguliere arbeidsmarkt in gevaar komt. Studenten zoeken een antwoord op bepaalde hulpvragen tijdens hun zoekproces: ‘Wat is precies mijn begeleidingsbehoefte?’ ‘Welke organisatie kan dit faciliteren en hoe kan ik dit het beste communiceren?’  
 
Daarom is op 8 september het stageproject vanuit een samenwerkingsverband tussen de Minister van Gehandicaptenzaken (aanjager), het Ministerie van BZK (financiering) en Stichting Studeren en Werken op Maat (uitvoering) gelanceerd. In deze video lichten de drie partijen het stageproject en hun rol daarin verder toe. We kijken terug op een mooie feestelijke lancering!

 

Over SWOM
SWOM heeft sinds 2012 al 950 Young Professionals met een arbeidsbeperking succesvol begeleid naar banen op niveau op de reguliere arbeidsmarkt bij onze 90 aangesloten werkgevers. Vanuit deze succesvolle ervaringen starten wij bij deze werkgevers nu ook met de begeleiding naar stages volgens de SWOM aanpak. Zowel studenten, studiebegeleiders als werkgevers ontvangen van SWOM begeleiding vóór, tijdens en na de stage. Een succesvolle stage-ervaring biedt immers de kans om belangrijke competenties te ontwikkelen, de studie af en te ronden en de kans op een passende baan op de reguliere arbeidsmarkt te vergroten.
 
De SWOM aanpak
Waar liggen jouw krachten, competenties en ontwikkelpunten en hoe vertalen we deze behoefte aan ondersteuning duidelijk naar een werkgever? Die vragen staan centraal bij de SWOM aanpak. Het is ons doel jou zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling te bieden, zodat je weet wat nodig is om goed te functioneren in een professionele werkomgeving. Hoe we dat doen: een uitgebreid intakegesprek, assessments, een professioneel stageprofiel, persoonlijke gesprekken en trainingen op maat. Tijdens de stage adviseert SWOM de werkgever en bieden we de nodige aanvullende begeleiding.
 
Uitnodiging

Ben of ken jij een student met een functiebeperking die hulp kan gebruiken bij zijn of haar zoektocht? We nodigen je van harte uit contact op te nemen met onze stagedesk. We hebben stageplekken beschikbaar voor HBO- en WO-studenten, voor diverse studierichtingen. Je kan je aanmelden via onze website! Heb je vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Mail dan naar stage@studerenenwerkenopmaat.org of bel naar onze informatiedesk: 070-204 2299. Onze collega’s Irene en Sheffon komen graag met jou in contact. 
 

Infodesk

Bel ons vrijblijvend met je vragen. 070-2042299
Bereikbaar: maandag tot en met vrijdag - 9.00 uur tot 17.00 uur

info@studerenenwerkenopmaat.org

Meer informatie

De partners van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group