Lobke Bosschaart

Lobke is de Coördinator Ontwikkeltrajecten bij Stichting Studeren en Werken Op Maat. In september 2019 is zij bij SWOM gestart als coach/begeleider voor Young Professionals, waar ze zich inzette bij sollicitaties, plaatsing bij partnerorganisaties en coaching op de werkvloer. De ervaringen en inzichten die zij daarbij heeft opgedaan past zij nu toe in haar rol als Coördinator Ontwikkeltrajecten.

Tijdens haar studie heeft zij zich voornamelijk bezig gehouden met inclusie. Zo heeft zij stage gelopen bij een start-up gericht op arbeidsinclusie in omgeving Leiden en omstreken, ter ondersteuning van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en hun talenten. Voor haar afstuderen heeft zij coaching gegeven aan middelbare scholieren die vastlopen in het reguliere onderwijs. De begeleiding had als hoofddoel het voorkomen van uitval of afstroom uit het middelbaar onderwijs. Naast haar studies is zij werkzaam geweest in de zorg, mensen helpen en zorgdragen geeft Lobke veel voldoening, maar mensen ondersteunen om net een stapje verder te komen en ze te zien groeien dat geeft haar haar de drive om zich in te zetten voor de Young Professionals bij Stichting SWOM.

“Iedereen verdient een passende plek, het gevoel van erbij horen en een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Als eerste stap de faciliteringsbehoefte in kaart brengen, maar vervolgens ook kijken naar de talenten van de Young Professional. Dit is van belang om de Young Professional op een passende plek te laten landen en vervolgens te laten groeien tot een werknemer die een bijdrage levert en een volwaardig lid is van een organisatie. Vooral de groei zien in zelfvertrouwen en inzicht geven in de momenten dat een Young Professional trots op zichzelf mag zijn, geven enorm veel voldoening”

 

Lobke

Bart de Bart startte SWOM

Stichting Studeren & Werken Op Maat is opgericht in 2012 door Bart de Bart en inmiddels uitgegroeid tot een professionele maatschappelijke organisatie met 30 medewerkers. We hebben tot nu toe 1100 Young Professionals begeleid naar werk bij 90 partnerorganisaties. Doordat Bart te vroeg geboren is, heeft hij een slecht immuun systeem, kwetsbare longen en is hij veel ziek geweest. Zodoende heeft hij veel school gemist. Maar dankzij zijn niet aflatende enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft hij de lange weg afgelegd van het leerwegondersteunend onderwijs tot aan een universitaire opleiding. Daar ontdekte Bart zelf hoe lastig het kan zijn voor Young Professionals met een arbeidsbeperking om te studeren en een baan te vinden.

“Ik merkte dat hoe verder ik in mijn opleidingen kwam, hoe minder hulp er was. Na de middelbare school is er voor hoger opgeleide jongeren met een arbeidsbeperking weinig geregeld.”

Bart de Bart

Ons team

Jongeren die dankzij het traject bij SWOM een baan hebben gevonden en beter grip hebben op hun leven, kunnen zich inzetten voor “starters” bij SWOM. Omdat ze zelf precies weten waar je doorheen gaat en welke lastige situaties je tegenkomt, weten zij als geen ander hoe je je voelt en waar je behoefte aan hebt. Het jongeren bestuur organiseert evenementen en bijeenkomsten en is een klankbord voor het dagelijks bestuur van SWOM.

Meer informatie

Studeren & Werken op Maat bestuur

Young Professional bestuur


Adviesdesk Hybride Werken

Hybride werken - iets wat nu de standaard is geworden, maar waar nog niet iedereen een weg in heeft gevonden. Speciaal voor Young Professionals en werkgevers hebben we de Adviesdesk Hybride Werken opgezet.

 

Doe kennis op, stel een vraag of meld je gratis aan voor een workshop.

 

Ga naar Adviesdesk Hybride Werken

Dit zijn de aangesloten werkgevers van SWOM

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Studeren & Werken op Maat

Volg jij SWOM al op Social media?

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Infodesk: 070-204 2299
Whatsapp 06-83552590
info@studerenenwerkenopmaat.org 
Werkgeversdesk: 070-219 0140
secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org 

Privacy Statement

Lees hier de privacy regels waar we ons aan conformeren.

Klachtregelement SWOM

Lees hier het klachtregelement waar we ons aan conformeren.

Partners

Zij maken ons werk mogelijk. Bekijk de complete lijst met onze partners.

Partners

ANBI

Stichting Studeren & Werken op Maat is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Sponsor van onze kantoorruimte

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart 2019 op het Lange Voorhout".

Geste Group